جراحی بینی استخوانی

عمل بینی استخوانی : اگر شما هم دارای یک بینی استخوانی هستید و از فرم آن چندان رضایت ندارید، می‌توانید با جراحی بینی یا رینوپلاستی به فرم دلخواه بینی‌تان برسید. اصلاح فرم استخوان و غضروف نسبت به گوشت و چربی (بینی‌های گوشتی) ساده‌تر انجام می‌شود. بینی‌های استخوانی معمولا به صورت ارثی نسبت به سایر اجزای صورت افراد بزرگ‌تر هستند و به اصلاح فرم نیاز دارند. در برخی موارد شکستگی استخوان بینی عامل ایجاد شکل ناخوشایند بینی است. در این مقاله درباره هرآنچه که لازم است در مورد رینوپلاستی بینی استخوانی بدانید را بررسی می‌کنیم.

ویژگی بینی استخوانی

  • دارای قوز
  • دارای پوستی نازک با انعطاف پذیری بالایی
  • غضروف مستحکم

وجه تمایز بین بینی استخوانی با گوشتی چیست؟

برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از:

  •  قوس بینی به طوری که کاملا قابل مشاهده بوده و ظاهر بینی را تحت تاثیر قرار می‌دهد
  • پوستی نازکی با انعطاف‌پذیری بالایی به طوری که تمام برآمدگی‌های استخوان بینی به راحتی با دست قابل لمس است.
  • استخوانی مستحکم

لازم به ذکر است که در جراحی بینی استخوانی جراح باید تمام دقت خودش را به کار بگیرد چرا که با کوچکترین اشتباه ساخت بینی به طور کامل قابل مشاهده و لمس خواهد بود. به همین منظور رینوپلاستی بینی استخوانی از دقت بالایی برخوردار است. بنابراین برای رینوپلاستی بینی استخوانی باید به یک جراح ماهر و با تجربه مثل دکتر نجفی مراجعه نمود. در این حالت شکل نهایی بینی استخوانی بی‌عیب و نقص‌تر خواهد بود.

آیا رینوپلاستی بینی استخوانی ریسکی دارد؟

در صورتی که پزشک خبره در این زمینه انتخاب کنید، می‌توانید اطمینان داشته باشید که به نتیجه دلخواهتان در این زمینه می‌رسید. البته باید توجه داشته باشید که مواردی مانند کبودی، خونریزی، واکنش به داروهای بیهوشی و… جزو عوارض طبیعی تمامی عمل‌های جراحی هستند و قابل کنترل هستند. اما ریسک‌های احتمالی این جراحی عبارتند از؛

  • عدم تقارن
  • مشکلات تنفسی
  • اسکار
  • نیاز دوباره به جراحی

    تنها راه برای اینکه با این ریسک‌ها مواجه نشوید یا با حداقل این مواردمواجه شوید، انتخاب یک جراح حرفه‌ای است که سابقه زیادی در انجام جراحی زیبایی بینی داشته باشد.

    قبل از جراحی چه کاری لازم است انجام دهید؟

    • سابقه پزشکی خود را با جراح در میان بگذارید و تمام داروها و فرآورده‌های گیاهی که مصرف می‌کنید را  به پزشک اطلاع دهید. ممکن است لازم باشد مصرف برخی از داروها، مانند داروهای ضد انعقاد، قبل از جراحی متوقف شود.
    • اجتناب از سیگار کشیدن، مصرف الکل و مواد مخدر و مصرف زیاد فست فود
    • روز قبل از جراحی حمام کنید چون بعد از جراحی، تا چند روز نمی‌توانید به حمام بروید.

     

    حین جراحی

    • ابتدا بیمار داروهای بی‌حسی یا بیهوشی دریافت می‌کنید.
    • سپس جراح با توجه باز یا بسته بودن شیوه جراحی، برش‌های مورد نظر را ایجاد می‌کند.
    • در صورتی که بیمار نیاز به پیوند غضروف داشته باشد این پیوند از قسمت‌های دیگر بدن گرفته می‌شود.
    • از آنجایی که پوست بینی‌های استخوانی معمولا نازک است، جراح باید با دقت زیادی بخیه‌ها را روی آن بزند تا جای اسکار باقی نماند.

    عمل جراحی بینی استخوانی به روش باز

    رینوپلاستی به ۲ روش باز و بسته قابل اجرا می‌باشد. در جراحی بینی استخوانی به روش باز که روش اکسترنال نیز نامیده می‌شود، برشی در ستونچه بینی یعنی پوست بین دو سوراخ بینی ایجاد می‌شود. بنابراین جراح بینی می‌تواند به چارچوب استخوانی و غضروفی بینی دسترسی بهتری پیدا کرده و تغییرات ظریف را اجرا نموده و مانور بیشتری در بینی داشته باشد.این روش، دامنه حرکت وسیعی را در اختیار پزشک قرار می‌دهد و دسترسی به چارچوب بینی با سهولت راحت تری انجام می‌شود. این روش برای اجرای اصلاحات ظریف تر در بینی، گزینه مورد ترجیح پزشک می‌باشد.

    جراحی بینی استخوانی به روش بسته

    رینوپلاستی به روش بسته که روش اندونیزال نیز نامیده می‌شود روشی است که در آن شکل دهی بینی از طریق سوراخ‌های بینی انجام می‌شود. این روش اصولاً برای انجام اصلاحات جزئی و شکل دهی در نوک بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در مقایسه با جراحی بینی به روش باز، کمتر تهاجمی می‌باشد؛ به این معنی که تورم بعد از جراحی بینی استخوانی در آن کمتر بوده و دوره ریکاوری نیز در آن کوتاه تر است. همچنین، با توجه به اینکه همه برش‌ها در بخش داخلی سوراخ‌های بینی ایجاد می‌شوند، هیچ جای زخم آشکاری بر جای نخواهد ماند.

    بعد از جراحی

    • بهتر است بیمار یک الی دو شب تنها نماند.
    • تورم امری طبیعی است، اما برای اینکه بیش از حد نباشد باید از دو بالش استفاده کنید تا زیر سرتان بلند شود. همچنین با کمپرس سرد میتوانید این ورم را کنترل کنید.
    • وجود خونابه و مخاط بعد از عمل طبیعی است. بیمار نباید با فشار مخاط را از بینی خود خارج کند. همچنین هنگام عطسه باید به آرام‌ترین شیوه ممکن عطسه کنید و هنگام سرفه و خنده هم فشار زیاد وارد نکنید.
    • انجام فعالیت‌های سنگین تا چندماه بعد از عمل ممنوع است.
    • فیبر زیاد و نمک کم مصرف کنید.
    • به یاد داشته باشید تا چند ماه بعد از عمل نتیجه قطعی آن مشخص نیست. خوابیدن ورم نیز ممکن است تا چندین ماه طول بکشد. به همین دلیل است که برخی از بیماران تصور می‌کنند بعد از جراحی بینی آن‌ها بزرگ‌تر شده است! اما بعد از مدتی نتیجه نهایی کار ظاهر می‌شود.

    عوارض جراحی بینی استخوانی

    عمل بینی استخوانی و به طور کلی عمل بینی، یک فرایند جراحی بدون عارضه می‌باشد. به استثنای عوارض جانبی نرمال که بخش اجتناب ناپذیر هر فرایند جراحی تهاجمی است اما می‌توان از رینوپلاستی بعنوان یک پروسیجر بی خطر یاد کرد. دکتر نجفی از بهترین جراحان بینی تهران در طول جلسه مشاوره، درباره عوارض و مشکلات احتمالی جراحی بینی استخوانی با شما خود گفتگو می‌کنند. نکته شایان ذکر این است که به همان اندازه که عوارض عمل بینی به دست یک جراحی با تجربه، بی خطر بوده و در سطح پایینی قرار دارد، در صورت بی دقتی در انتخاب جراح و سپردن جراحی به دست پزشک جراحی که از مهارت و دانش خوب برای اجرای فرایند برخوردار نمی باشد، می‌تواند پر خطر بوده و عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. برخی عوارض این عمل به شرح زیر می‌باشد:

    عوارض جانبی کوتاه مدت :

    • خونریزی
    • تورم
    • کبودی
    • درد

    عوارض دراز مدت :

    • برجای ماندن جای زخم
    • سوراخ شدن دیواره بینی
    • تغییر فرم بینی
    • بروز مشکلات تنفسی
    • بی حسی در پوست بینی
    • نامتقارن بودن طرفین بینی
    • از دست رفتن حس بویایی

    چه خصوصیاتی یک جراح بینی حرفه‌ای را از دیگران متفاوت می‌سازد؟

    یک جراح بینی حرفه‌ای باید دارای ویژگی‌ها و مهارت‌های زیر باشد:

    1. تخصص و تجربه
    2. دقت و دانش فنی
    3. توانایی ارتباط برقرار کردن
    4. همدلی و احترام به بیمار
    5. مطالعه و به‌روز بودن

    آیا نتایج طبیعی به نظر می‌رسند؟

    جلوه طبیعی نتایج جراحی بینی استخوانی به عوامل متعددی بستگی دارد و هدف اصلی اکثر جراحی‌های بینی، دستیابی به نتیجه‌ای است که هم زیبا باشد و هم به نظر طبیعی برسد. برخی دیگر از عوامل تأثیرگذار شامل:
    o مهارت جراح
    o انتظارات بیمار
    o ویژگی‌های فردی بینی
    o دوره بهبودی و رعایت دستورالعمل‌های پس از جراحی

    چگونه برای عمل بینی استخوانی آماده شویم؟

    برای آمادگی جهت انجام رینوپلاستی برای بینی استخوانی، چندین مرحله کلیدی وجود دارد که می‌توانید پیروی کنید تا اطمینان حاصل کنید که به بهترین نحو برای جراحی و دوره نقاهت آماده هستید:
    1. مشاوره با جراح
    2. انجام تمامی آزمایشات پزشکی
    3. توقف مصرف برخی داروها بسته به نظر و مشورت پزشک
    4. دوری از سیگار و الکل
    5. تنظیم و برنامه ریزی زمانی برای نقاهت
    6. تغذیه مناسب.

    هزینه رینوپلاستی بینی استخوانی چقدر است؟

    هزینه رینوپلاستی بینی استخوانی به عوامل مختلفی مانند جراح و کلینیک و مکان و امکانات بستگی دارد اما به طور کل میتوان هزینه این عمل را بین ۲۰ تا ۸۰ میلیون تومان تخمین زد. عمل‌های زیبایی چندان توسط بیمه پوشش داده نمیشوند اما هزینه‌های جانبی مانند تهیه دارو و ازمایشات لازم و عکس برداری‌ها تا حدی توسط بیمه پوشش داده میشود.

    تزریق فیلر در جراحی بینی استخوانی

    این درمان، جایگزین عمل می‌باشد با این تفاوت که تا شش ماه ماندگاری دارد. شاید رینوپلاستی مایع به گوش شما خورده باشد که بیانگر همین مداخله درمانی است. این پروسیجر برای افرادی مناسب است که مایلند قوز روی بینی خود را از بین ببرند اما نمی‌خواهند که زیر تیغ جراحی قرار بگیرند. در این روند زاویه بینی تغییر خواهد کرد. در این روش بیمار ریسک کمتری متحمل میشود و دوره نقاهت کوتاه تری هم سپری میکند. البته معمولا این کار تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد چون هیچ دلیل پزشکی برای آن وجود ندارد.

    هزینه تزریق فیلر به بینی چقدر خواهد بود؟

    هزینه کلی این روند بسته به نوع فیلری که انتخاب می‌کنید، تخصص بهترین جراح بینی استخوانی تهران و تعداد تزریق‌ها بستگی خواهد داشت.

    فیلری که تزریق میشود چه چیزی هست و به کجای بینی تزریق میشود؟

    در تزریق فیلر که جایگزین جراحی بینی استخوانی می‌شود یک محلول ژل مانند که اغلب هیالورونیک اسید است به زیر پوست ِمناطقی که مایل به تغییر آن هستید (مانند پل، نوک و دیواره‌های بینی) تزریق می‌شود (در عمق پوست). در برخی موارد، از بوتاکس نیز بهره گرفته می‌شود. به کمک این کار شکل جدیدی که بینی شما به خود میگیرد، بین چهار ماه تا حتی سه سال حفظ می‌‍شود. این موضوع به نوع پوست، نتیجه ای که به دنبال آن بودید و ماده مصرف شده وابسته می‌باشد. این روش از زیبایی زمانی که بخواهید قوز روی بینی را از بین ببرید، نوک بینی را برجسته تر نمایید، حجم بینی را افزایش دهید و نوک بینی را بالا ببرید بسیار خوب عمل خواهد کرد. اما در نظر داشته باشید زمانی که ایرادات زیادی داشته باشید، بهتر است به سراغ جراحی بروید. در جلسه مشاوره‌ای که با دکتر نجفی خواهید داشت همه این موارد بحث خواهند شد.

    جراحی بینی استخوانی

    بهترین مدل عمل بینی استخوانی کدام است ؟

    یکی از سوالات متداول افرادی که به دنبال عمل زیبایی بینی هستند، این است که کدام مدل بینی بهتر است؟ اما بهترین مدل بینی برای همه وجود ندارد؛ چرا که موارد بسیاری در تعیین فرم بینی تاثیر گذار است و یک نوع مدل بینی به هیچ عنوان نمی تواند برای تمامی چهره‌ها مناسب باشد. از این رو لازم است در جلسه مشاوره از جراح بینی خود بخواهید تا بر اساس ویژگی‌های صورت، جنس بینی بهترین فرم را که در نهایت موجب زیبایی بیشتر چهره شما می‌شود، مشخص نماید. برای مثال افرادی که صورت‌های استخوانی با اجزای کوچکی دارند، از انجام عمل بینی فانتزی نتیجه خوبی دریافت می‌کنند. در حالی که بینی‌های بسیار کوچک و فانتزی برای افرادی که صورت بزرگی دارند مناسب نیست و حالت غیر طبیعی به چهره آن‌ها می‌بخشد. در نهایت، قبل از تصمیم‌گیری درباره عمل زیبایی بینی، باید به دقت و با منطق فکر کنید؛ زیرا این عمل نتایج دائمی دارد و به عنوان یکی از مهمترین عضوهای صورت، تاثیر زیادی در زیبایی صورت دارد.

    درد عمل بینی استخوانی بیشتره یا گوشتی؟

    احساس درد و ناراحتی بعد از انجام جراحی زیبایی بینی یکی از مهم ترین دغدغه‌ها و ترس‌های بیماران است. حتما شما هم تمایلی ندارید که بعد از عمل جراحی بینی استخوانی یا گوشتی دردی شدیدی را تحمل کنید. به همین علت قبل از انجام رینوپلاستی از پزشک خود در خصوص میزان درد بعد از عمل سوال بپرسید. در خصوص اینکه درد عمل بینی استخوانی بیشتر است یا گوشتی باید بدانید که بگویم فرقی ندارد که شما بینی استخوانی دارید یا گوشتی و اکنون تحت عمل جراحی قرار گرفته اید، چرا که رینوپلاستی به عنوان یک فرایند تهاجمی باعث درد یا ناراحتی در دو ناحیه استخوان و بافت گوشتی بینی می‌شود که این درد طبیعی و بسیار کم بوده و بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی از بین می‌رود. اما به هر حال شدت درد احساس شده توسط بیمار ممکن است بسته به تحمل درد در فرد، وسعت جراحی و نوع بیهوشی مورد استفاده متفاوت باشد. با این حال دکتر نجفی در خصوص تمام خطرات عوارض احتمالی این فرایند از جمله مدیریت درد، مراقبت‌های بعد از فرایند جراحی و غیره قبل از جراحی و در طول جلسات مشاوره صحبت خواهد کرد. بهتر است اگر نگرانی خاصی دارید، در رابطه با آن از دکتر نجفی مشورت بخواهید.

    به یاد داشته باید جراحی بینی استخوانی و گوشتی تفاوتی از لحاظ درد ندارند و در هر دو درد خاصی احساس نمی شود و می‌توان درد به وجود آمده را با مصرف دارو‌های مسکن به راحتی کنترل کرده و کاهش داد. اگر درد شدیدی را در این میان احساس کردید حتما به پزشک خود اطلاع دهید چرا که ممکن است نیاز باشد از دارو‌های قوی تر استفاده کنید یا مشکلی در این بین وجود داشته باشد.

    سوالات متداول شما راجع به عمل بینی استخوانی از دکتر فرزاد نیکوسرشت

    • عمل بینی استخوانی یک نوع جراحی پلاستیک است که به منظور اصلاح و شکل‌دهی مجدد به بینی‌هایی با ساختار استخوانی بارز انجام می‌شود. این نوع از راینوپلاستی بیشتر بر روی بینی‌هایی که دارای ویژگی‌های استخوانی مشخصی مانند قوز یا پُل بلند هستند، اعمال می‌شود. جراحی بینی استخوانی عمدتاً با هدف بهبود زیبایی شناختی بینی و همچنین بهبود تناسب بین بینی و سایر اجزای صورت، صورت می‌گیرد. به طور کل، عمل بینی استخوانی ساده تر از بینی گوشتی انجام میشود چراکه با تغییرات کمتر، نتیجه‌ی واضح‌تر و بهتری حاصل میشود. عمل بینی استخوانی میتواند به هر دو روش باز و بسته انجام شود و تغییراتی روی استخوان و غضروف انجام می‌شود.

    • به طور کلی، بینی‌های با ساختار استخوانی به عنوان بهترین کاندیدا برای جراحی راینوپلاستی شناخته می‌شوند، چرا که با داشتن پایه استخوانی محکم و پوستی که از ضخامت کمتری برخوردار است، شکل‌پذیری راحت‌تری را در ایجاد تغییرات ساختاری بینی امکان‌پذیر می‌سازند:
      – استخوان برجسته‌ای که اغلب به عنوان قوز بینی شناخته می‌شود، بر روی بینی به وضوح دیده می‌شود و تأثیر چشمگیری بر ظاهر آن دارد.
      – بینی‌های استخوانی با پوستی نازک و انعطاف‌پذیر، برآمدگی‌ها و ناهمواری‌های استخوانی را بیشتر نمایش می‌دهند و به دلیل این ویژگی‌ها، لمس قسمت‌های برآمده استخوانی ساده‌تر می‌باشد.
      – چنین بینی‌هایی دارای بافتی مصمم و ساختار استخوانی مقاومی هستند.
      وقتی پوست بینی دارای ضخامت کمتری باشد و استخوان بینی محکم‌تر، نتایج انجام عمل بینی استخوانی معمولاً مطلوب‌تر خواهد بود. پزشکان اغلب ترجیح می‌دهند که بینی‌های استخوانی را تحت جراحی قرار دهند چرا که در مقایسه با بینی‌های گوشتی، به دلیل ساختار محکم‌تر، قابلیت فرم‌دهی و مدل‌سازی بهتری دارند.

    • به طور معمول مدت زمان لازم برای بهبودی پس از انجام جراحی بینی استخوانی حدود ۶ تا ۸ هفته است. در این بازه حتما باید مراقبت‌های بعد از عمل بینی استخوانی را پیاده کنید.

    • در صورتی که جراح شما متخصص و با تجربه باشد، جراحی بینی استخوانی با خطرات بسیار کمی انجام میشود و شما می‌توانید با آرامش خاطر جراحی خود را انجام دهید. با این حال، عوارض طبیعی پس از جراحی و بیهوشی ممکن است شامل کبودی، ورم، سردرد و خونریزی‌های محدود باشد. به طور معمول، ریسک‌های مرتبط با جراحی بینی استخوانی شامل ایجاد نامتقارنی و ناهمسانی در بینی، ایجاد مشکلات تنفسی، خونریزی شدید و نیاز به جراحی مجدد می‌شود. با انتخاب دکتر نیکوسرشت، متخصص با تجربه در زمینه جراحی بینی استخوانی، و همچنین پیاده کردن مراقبت‌های بعد از جراحی، نه تنها لازم نیست نگران ریسک‌های بعد از عمل باشید، بلکه می‌توانید طی کوتاه‌ترین زمان به زندگی عادی برگردید.

    • این نوع جراحی می‌تواند هم به بهبود زیبایی بینی کمک کند و هم جنبه درمانی داشته باشد و به تنفس بهبود ببخشد.