عمل پروتز چانه
جراحی زیبایی پروتز چانه، یکی از انواع ژنیوپلاستی میباشد و نوعی عمل زیبایی شناخته میشود که برای تغییر موقعیت یا شکل چانه انجام میشود. اگر از ظاهر چانه خود راضی نیستید و به دنبال این عمل هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. از طریق جراحی ایمپلنت چانه با دکتر نیکوسرشت، به نسخهای زیبا و اصلاح شده از خود میرسید. جراح ماهر ما، دکتر نیکوسرشت، به تغییر چهره و افزایش عزت نفس مشهور است. اگر خواهان چهرهای هماهنگ و متعادل هستید، رویکرد شخصی ما برای اصلاح شکل چانه، همان چیزی است که برای رسیدن به زیبایی به دنبال آن بودید.
منظور از پروتز چانه چیست؟
روشهایی وجود دارد که میتوانند بهبودی در تناسب چانه با سایر اجزاء صورت را ایجاد کنند. یکی از این روشها، استفاده از پروتز چانه است. کاشت چانه به عنوان یک جراحی زیبایی، با هدف حجم دادن به چانه و افزایش زیبایی صورت انجام میشود. این جراحی با افزایش پهنا، ارتفاع و سایر ویژگیهای چانه، زیبایی چهره را بهبود میبخشد. پروتز چانه به طور گستردهای در جراحیهای زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد و تأثیر مثبتی بر تقارن و زیبایی چهره دارد. همچنین این جراحی به تناسب و هماهنگی خطوط چانه، گردن و خط فک و برطرف کردن غبغب کمک میکند.
پروتز چانه با بهبود فرم چانه و جلو بردن آن به حالت طبیعی و نرمال، اثر مثبتی بر ظاهر دهان و چانه دارد. این روش حتی میتواند عیوب مادرزادی یا آسیبهای صورت را نیز اصلاح کند. در صورت نیاز به تغییراتی مانند افزایش یا کاهش طول چانه، جلو آوردن یا عقب بردن آن، ایمپلنت چانه میتواند پس از معاینه و تشخیص پزشک مورد استفاده قرار گیرد.
جراحی ایمپلنت چانه چگونه انجام میشود؟
در عمل پروتز چانه، برای قراردهی پروتز از ناحیه زیر چانه، یک برش بسیار ظریف و به درازای چند سانتی متر ایجاد میشود. در برخی موارد جراح متخصص بنا به تشخیص خود، به منظور قابل رویت نبودن جای زخم جراحی، اقدام به کار گذاشتن پروتز چانه از راه دهان میکند. شروع این پروسه با بیحسی موضعی است و باعث میشود که به هنگام جراحی دردی را تجربه نکنید.
مراحل جراحی ایمپلنت چانهای:
- قبل از اقدام به جراحی ایمپلنت، مراحلی جهت آمادهسازی لازم است. برای این منظور، شکل و اندازه پروتز با توجه به چهره شما تراشیده و آماده جاسازی میشود.
- سپس پروتز از طریق شکاف تهیه شده جایگذاری میشود. مواد ساخت پروتز ایمپلنت میتواند از جنسهایی نظیر سیلیکون، تفلون یا مدپور باشد. بعد از جاگذاری آن، پروتز با استفاده از پیچ به استخوان متصل میشود.
- بعد از ثابتنگه داشتن پروتز در موقعیت مطلوب، محل برش داده شده توسط بخیه میشود.
بی حسی
جراحیهای کاشت پروتز چانه معمولاً تحت بیحسی موضعی در ترکیب با آرامبخشی داخل وریدی یا با بیهوشی عمومی انجام میشوند.
ایجاد برش
این عمل به خودی خود یک روش نسبتاً ساده است که در آن پزشک ابتدا یک برش کوچک در پوست صورت، درست زیر چانه ایجاد میکند
گذاشتن ایمپلنت و بخیه
پس از ایجاد برش، جراح ایمپلنت را در محل مورد نظر وارد میکند و با اتصال آن به استخوان فک، اطمینان حاصل میکند که آن بهطور محکم ثابت شده است. در انتها، با زدن بخیه، برش را میبندد تا عمل پروتز چانه به پایان برسد.
عمل کامل پروتز چانه بین یک تا دو ساعت طول میکشد. برش ها تا حد امکان بدون مزاحمت ایجاد میشوند و محل دقیق ایجاد آن به ساختار صورت بستگی دارد. برخی از جراحان ترجیح میدهند برش های خود را در دهان قرار دهند که به آن داخل دهانی نیز گفته میشود، در حالی که برخی دیگر زیر چانه را ترجیح میدهند که به آن خارج دهانی نیز میگویند.
دوران نقاهت جراحی پروتز چانه چگونه میباشد؟
- پس از جراحی، تجربه ناراحتی و درد برای بیماران امری طبیعی است و ممکن است در چانه و صورت، کبودی و التهابهای کوچک ببینید که در دوره ابتدایی پس از جراحی به تدریج برطرف میشوند. عموماً ناحیه تحت درمان تا حدود ده روز ممکن است کمی التهاب داشته باشد. برخی از بیماران اظهار کردهاند که حس چانهشان تا سه ماه پس از جراحی بیحس است، با این حال، این اتفاق به ندرت رخ میدهد.
- بیماران میتوانند پس از گذشت دو هفته ورزش را آغاز کنند، اما توصیه میشود که از ورزشهای سبک و متوسط شروع کرده و به تدریج شدت آنها را افزایش دهند.
- برای دورهی کوتاهی پس از عمل، ممکن است یک بریس حمایتی به شما داده شود تا در هنگام دراز کشیدن یا خوابیدن، ایمپلنت در موقعیت مناسب خود باقی بماند و در جریان فرآیند بهبودی جابجایی نکند.
- هرچند نتایج فوری قابل مشاهده هستند، اما به دلیل تورم که پس از جراحی کاشت چانه ایجاد میشود، نتیجه نهایی چانه جدید شما به مدت سه تا چهار هفته کاملاً قابل تشخیص نخواهد بود.
روشهای انجام پروتز چانه
برای جلو آوردن چانه، پزشک شما از روشهای متفاوتی میتواند استفاده کند؛ علاوه بر جراحی برای بزرگ کردن چانه میتوان از روشهای کم تهاجمی و بدون جراحی مانند تزریق ژل چانه، فیلر یا چربی استفاده کرد. گزینه پیشروی دیگر، عمل پروتز چانه است. همچنین در بعضی موارد ممکن است قسمتی از استحوان چانه را برش داده و جلوی چانه قرار داد.
ماندگاری پروتز چانه
تمامی پروتزهای طراحی شده برای استفاده در جراحیهای زیبایی صورت، با هدف ایجاد برجستگی در یکی از قسمتهای صورت ساخته میشوند. جنس استفاده شده در تمامی این پروتزها از موادی است که با بدن سازگار باشد. به همین دلیل میتوان به این نتیجه دست یافت که پروتزهای چانه دارای ماندگاری دائمی هستند.
عوارض پروتز چانه
عوارض نادر این جراحی، هرچند کم اتفاق میافتند، اما همانند سایر جراحیها، ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. در جلسه مشاوره، پزشک تمامی این عوارض را به بیمار توضیح میدهد و در خصوص راهکارهای مدیریت آنها بحث میکند. به عنوان عوارض این جراحی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احتمال عفونت بعد از عمل وجود دارد، اما با تجویز آنتی بیوتیک توسط پزشک، این عارضه قابل مدیریت است و نگرانی زیادی ایجاد نمیکند. مصرف منظم آنتی بیوتیکها الزامی است. احتمالا پزشک به شما توصیه کند تا مدتی از دهانشویه هم استفاده کنید تا فضای داخل دهان مستعد عفونت نباشد.
- موارد نادری از اختلال در عضلات ماهیچهای چانه گزارش شده است که ممکن است به افتادگی در این منطقه منجر شود.
- نیاز به جراحی مجدد: ممکن است پس از جراحی نتایج مطلوب حاصل نشود و نیاز به جراحی ثانویه پیشآید.
- این امکان وجود دارد که پس از جراحی پروتز حرکت کند و با جاذبه، به سمت پایین کشیده شود. برای جلوگیری از این عارضه، پروتز پس از جراحی معمولاً به صورت فیکس نگه داشته میشود و تا مدتی با بریس، در محل جراحی نگه داشته میشود.
- این امکان وجود دارد که پس از جراحی احساس گزگز یا بیحسی در لب پایین داشته باشید. همچنین آسیب به ریشه دندان یا عصب نیز از عوارض نادر این جراحی محسوب میشود.
جراحیهای همزمان با پروتز چانه
بعضی عملهای زیبایی دیگر مانند عمل بینی و عمل لیفت صورت میتواند همزمان با عمل زیبایی پروتز چانه انجام شود.
جراحی همزمان بینی و چانه
در افرادی که اندازه و شکل چانهشان معیارهای استاندارد را ندارد و از تناسب خوبی برخوردار نیست، آوردن چانه به سمت جلو میتواند باعث بهبود هارمونی و زیبایی چهره شود. با توجه به نزدیکی بینی و چانه، در بسیاری از موارد، امکان دارد که جراحی چانه و بینی همزمان انجام شود. این ترکیب جراحیها باعث تغییرات بسیار واضح و بهتر در چهره میشود. ایمپلنت چانه، فک و زیبایی بینی را بیشتر مشخص میکند. این جراحیها معمولاً با جراحی زیبایی بینی یا استفاده از پروتزهای گونه ترکیب میشوند و به نتیجهای عالی منجر میشوند.
برای انجام همزمان جراحی چانه و بینی، پزشک با ایجاد برشی در خط فک پایین و ناحیه چانه، تغییرات لازم را روی چانه ایجاد خواهد کرد تا نقاط مثبت صورت را تقویت کند. این کار شامل جابجایی استخوان فک به سمت جلو و استفاده از ایمپلنتهای سیلیکونی برای برجستهسازی چانه میباشد. همچنین، برداشتن استخوانهای اضافی که باعث بیرون زدن چانه شدهاند، امکانپذیر است. در اکثر موارد، اندازه چانه تغییر میکند تا به تناسب بهتر صورت برسد.
پس از ایجاد تغییرات در چانه، نوبت به رینوپلاستی میرسد. جراحی زیبایی بینی با توجه به وسعت و اصلاحات مورد نیاز، میتواند به صورت باز یا بسته انجام شود. زمانی که بینی به سمت جلو برجستگی دارد و چانه عقب باشد، اگر فقط چانه را جراحی کنید برجستگی بینی را کم خواهد کرد بنابراین تاثیر چانه در زیبایی صورت، کمتر از بینی نیست.
اقدامات قبل از پروتز چانه
کسانی که خواستار پروتز چانه هستند باید مواردی را قبل از جراحی طی نمایند، این مراحل را در ادامه بررسی مینماییم.
انتخاب جراح
در ابتدا، برای انجام پروتز چانه، باید یک جراح پلاستیک را انتخاب کنید. جستجو در شبکههای اجتماعی و مشاوره با افراد مطلع میتواند بهترین جراح پلاستیک را برای این جراحی را انتخاب کنید. سپس میتوانید به کلینیک پزشک مراجعه کرده و با جراح مورد نظر مشاوره کنید. در جلسه مشاوره، انتظارات خود را بیان کنید و نمونه کارهای پزشک را مشاهده کنید. اطلاعات کاملی از سوابق پزشکی و داروهای مصرفی خود را به پزشک ارائه دهید. جراح با توجه به شکل چانه، تکنیک مناسب را انتخاب کرده و جزئیات جراحی را برای شما توضیح میدهد.
معاینات پزشکی
قبل از شروع جراحی، جراح آزمایشاتی را انجام میدهد تا اطمینان حاصل شود که شما برای این عمل آمادهاید. این آزمایشات شامل معاینات فیزیکی و آزمایش خون است که برای از بین بردن خطرات ممکن استفاده میشود. همچنین تصویربرداری از صورت و چانه و پرتو ایکس نیز انجام میشود تا قسمتهایی که به جراحی نیاز دارند مشخص شود و همچنین، اندازه پروتز مورد نظر شناسایی شوند.
مشاوره نهایی با جراح خود
قبل از انجام پروتز، یک جلسه مشاوره حضوری با جراح خود خواهید داشت. در این مشاوره، جزئیات کلی در مورد جراحی بحث و تصمیم گیری میشود. جراح اطلاعات بیشتری از شما کسب کرده و انتظارات و نگرانیهای شما را درک کرده و نتایج ممکن را برایتان شبیهسازی میکند. این مرحله به شما کمک میکند تا با اطمینان به جلسه جراحی بروید.
جراحی
پس از تکمیل تمام مراحل پیشین و بررسی همه جزئیات، شما آماده به انجام پروتز چانه خواهید بود. جراح در تاریخ مشخص شده، جراحی را انجام میدهد. این جراحی معمولاً ۱ تا ۲ ساعت طول میکشد
مراقبت های بعد از عمل پروتز چانه
برای اطلاع از مراقبتهای بعد از عمل زیبایی چانه با دکتر نیکوسرشت مشورت کنید و توصیههای ایشان را دنبال کنید. اما به طور کل مواردی که باید در نظر داشته باشید عبارت است از:
- پس از جراحی پروتز چانه، نیاز به استراحت کوتاه مدتی دارید و معمولا افراد پس از یک دوره نقاهت کوتاه (تقریباً ۱ هفته)، میتوانند به فعالیتهای روزانه خود بازگردند.
- درد ناشی از جراحی پروتز چانه، جزئی و خفیف است و با استفاده از کمپرس یخ و مصرف داروهای مسکن تحت نظر پزشک، قابل کنترل است.
- تا ۲ هفته پس از جراحی پروتز چانه، در هنگام خواب، صورت باید به سمت بالا باشد. برای مراقبت بهتر و نتیجه بهتر گرفتن، استفاده از کمپرس آب سرد، قرار گرفتن سر بالاتر از بدن، و مصرف دقیق داروهای تجویز شده توسط پزشک ضروری است.
- در ۱۰ روز اول پس از جراحی، ورزش نکنید و سعی کنید در مدت ۶ تا ۸ هفته، از ورزشهایی که با تماس همراه هستند خودداری کنید.
- معمولا یک هفته پس از عمل، آتل باید برداشته شود
- در ۴۸ ساعت اول پس از عمل، تغذیه آبکی توصیه میشود.
- نتیجه تقریبی جراحی پروتز چانه پس از یک ماه قابل مشاهده است و نتیجه نهایی بعد از ۳ ماه و پس از رفع کامل تورم مشخص میشود.
در صورت بروز هر یک از علائم زیر، به پزشک اطلاع دهید:
- تب بالاتر از ۳۸ درجه
- کبودی و تورمی که بعد از یک هفته از بین نرفته است.
- بوی تند از ناحیه زخمها
- ترشحات زرد یا سبز
- خونریزی که با فشار از بین نمیرود.
هزینه عمل پروتز چانه
هزینه عمل پروتز چانه از مبلغ ۲۰ میلیون تومان شروع میشود. هزینه عمل پروتز چانه به عوامل مختلفی بستگی دارد. دستمزد جراح، مکان قرار گیری کلینیک، نوع جراحی، ابزار مورد نیاز و پیچیدگی عمل و… عواملی است که بر میزان هزینه این جراحی تاثیر میگذارد. همچنین نوع پروتزی که برای افزایش اندازه چانه و فک انتخاب میشود، تأثیر زیادی بر هزینه دارد. در نظر داشته باشید که پروتزهای دائمی به طور عمومی هزینه بیشتری نسبت به پروتزهای موقت دارند.
مزیای زاویه سازی فک با پروتز چانه
جراحی کاشت چانه یکی از روشهای زاویهسازی فک با جراحی است، و عمدتاً یک جراحی سرپایی میباشد که با استفاده از بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی، همراه با آرامبخش انجام میشود. در این روش، جراح زیبایی یک برش کوچک را در زیر چانه یا در داخل دهان ایجاد میشود. سپس، از این برش کوچک، جراح یک فضای کوچک را برای کاشت ایمپلنت در چانه ایجاد کرده و آن را در اطراف استخوان چانه قرار میدهد. این ایمپلنتها، در واقع پروتزهای کوچک و جامدی هستند که از مادهای سازگار با بدن، معمولاً سیلیکون، ساخته میشوند.
پروتزها بر اساس ساختار صورت بیمار و اندازه چانه آنها، قالبگیری میشوند. جراح، با توجه به اندازه صورت بیمار و کانتور متفاوتی که نیاز است، از بهترین پروتز برای دستیابی به بالاترین درجه بهبودی و ارائه نتایج طبیعی استفاده میکند. این جراحی معمولاً زمان لازم دارد. پس از جراحی، برش با بخیه بسته شده و ممکن است چانه با بانداژ پوشانده شود.